SIKÇA SORULAN SORULAR

Omurgamız kafa tasının hemen altından başlayarak kuyruk sokumuna kadar devam eden üst üste dizilmiş kemiklerden oluşmaktadır. Bu kemikler arasında omurgamıza esneklik özelliği kazandıran  ve omurlar arası amortisör görevinde bulunan diskler vardır. Bu disklerle omurga arasından sinir kökleri çıkar. Bu diskler güçlü bağların bir araya gelmesiyle oluşur. Fakat beslenme alışkanlıklarımız günlük hayattaki yaşantı şeklimiz veya yaptığımız işimiz disklere binen yükümüzü arttırabilir. Diskler fazla binen yükü taşıyamaz disk arasındaki sıvı dışarı çıkmaya başlar fıtık oluşur ve sinir köküne baskı yapar. Böylelikle fıtığınız olduğunu anlarsınız. Uyuşmalar, karıncalanmalar, kas güçsüzlükleri devamında gelir. Fıtığınıza zamanında müdahale edilmezse kalıcı felçlere kadar yol açmaktadır.

Fıtık riske atılacak bir hastalık değildir. Zamanında tedbir alınırsa çok çabuk kurtulabilirsiniz. Çünkü fıtık çıkan bölge zamanla kendini yeniler ve tamamlar. Ama uygun tedavi ve egzersiz yöntemleri uygulanmazsa iyileşmesi uzar ve daha kötüye gidebilir. DOĞRU ZAMANLAMA VE YÖNTEMLERDE TEDAVİSİ ÇOK BASİT AKSİ DURUMDA KALICI FELÇLERE KADAR GİDEN SIKINTILARA SEBEP OLMAKTADIR.

Ameliyat Olmak Şart mı?

Eğer fıtığınız patlamamış ise ve ayak ucu, topukta yürüyorsanız, idrar kaçırma yoksa, sürekli gece gündüz devam eden ağrılarınız yoksa ameliyat olmanız önerilmez. Bu saydığımız durumlarınız yoksa fizik tedavi almanızı öneririz.

MANUEL TERAPİ DENEDİNİZ Mİ? Manuel terapi fıtık için en etkili yöntemdir.

Peki manuel terapi nedir?

Manuel terapide fizyoterapistiniz sizin raporlarınıza bakar ve sonra sizi manuel bir değerlendirmeye sokar. Manuel değerlendirme sonucunda sizin RAPORUNUZDA OLAMAYAN ekstra durumlar çıkabilir. Sonuçta sizi manuplasyon, kuru iğneleme, bantlama, kupa terapi, graston vb, uygulamalardan siz uygun olan tedavi protokolünü oluşturur. Sizi ortalama 45 dk boyunca manuel olarak tedavi eder. Bu yöntem çok başarılı ve hastalar tarafında istenilen yöntemlerdir.

Manuel Terapi Kullanılan Hastalıklar:

  • Omuz problemler; Donuk omuz, impengement sendromu, omuz kas yırtıkları.
  • Lateral, medial epikondilit.
  • Diz problemleri; menisküs, bağ zedelenmeleri, diz cerrahisi sonrası.
  • Spor yaralanmaları
  • Kırık sonrası
  • Tendon cerrahi sonrası
  • Vücud dolaşım sistemlerini artırmak için.

Solunum terapisi egzersizleri, postural drenaj teknikleri ve insentif spirometre ile bu amaca yönelik çalışmalar gerçekleştirilir.

Medikal masaj

Ağrıların giderilmesine yol açar, iç organları rahatlatır, dolaşımın düzenlenmesini sağlar.

Son yıllarda önemi giderek anlaşılmakla da  beraber doktor reçetelerine de girmeye başladı .Pek çok rahatsızlığın ortaya çıkmasını sağlayarak koruyucu tedavi sınıfına ve pek çok rahatsızlığı gidererek tedavi edici sınıfına girmektedir.

Başlıca etkileri:

  • Dolaşımı Düzenler
  • İç Organlara Etki Eder
  • Kas Yapısı Toparlanır
  • Cildi Yumuşatır

    Cilt Üzerindeki Etkisi:

Ter bezlerinde üretimini artırarak üre atılımını artırır.

Vücutta sebum salgısını artırır böylece deri yumuşar ve enfeksiyona karşı direnç artar.

Derideki dolaşımı hızlandırarak hücre yenilenmesini hızlandırır ve daha parlak ve canlı deri görünümü kazandırır.

<strong>İç Organlara Etkisi</strong>

Akciğer mukusunun çözülmesini sağlar

Parasempatik sinir sistemini etki eder ve sindirimi kolaylaştırır.

Kalın bağırsaktaki kasılma hareketlerini artırarak kabızlık ve gaz oluşumunu azaltır.

Skolyoz vucudumuzdaki omurgaların doğuştan veya sonradan ortaya çıkan şekil bozukluğudur. Skolyoz tedavisi çoğunlukla egzersizle düzeltilir. Fakat burda skolyozun derecesi çok önemlidir.

25 dereceye kadar egzersiz önerilmektedir. Burda şunun bilinmesi gerekmektedir derece arttıkça sağlıklı omurga düzeyine yaklaşması azalmaktadır. Skolyoz egzersizleri internetten bakılarak yapılması en büyük hatadır. Çünkü skolyoz 3 boyutlu şekil bozukluğu olduğu için kişiye özel olarak hazırlanmalıdır. Skolyoz egzersizleri kesinlikle bir fizyoterapistle belirlenmelidir.

25 derecen sonra korse kullanımıyla beraber egzersiz yapılabilir veya gerektiği durumlarda ameliyatla tedavi olunmaktadır.

HEMEN ARA