Evde Fizyoterapi Hizmeti

Evde fizik tedavi (fizyoterapi) almak isteyenler bu konu hakkında genellikle akıllarına bir kaç soru takılmaktadır.

Biz bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için direkt hasta yakınları ve hastalarımızdan uzun zamandır aldığımız soruları belirledik ve sizler için cevaplıyoruz:

  • Evde fizik tedavi hizmeti hastanede gördüğümüz fizik tedaviden ne kadar farklı ?
  • Haftada kaç seans fizik tedavi almamız lazım ? Kaç ay fizik tedavi almamız lazım ?
  • Hastamız kaç seansta iyileşir ?
  • Seans ücreti ne kadardır?

Evde fizik tedavi hizmeti hastanede gördüğümüz fizik tedaviden ne kadar farklı ?

Devlet hastanesi ve özel hastanelerde gördüğünüz fizik tedaviyle evde aldığınız fizik tedavi arasındaki en büyük ve yanında birkaç olumsuz sonucuda ortadan kaldıran fark zamandır. Şöyle ki hastanelerde aldığınız fizik tedavi 45 dk ile sınırlıdır. Fizyoterapist 45 dk da hastaya uygun gördüğü egzersizleri sıkıştırıp yaptırmaya çalışıyor. Hasta çabuk yoruluyor ve iyi bir katılım sağlayamıyor. İyi bir katılım sağlayamadığı zaman morali bozuluyor ve uzun vadede gelişimi için zaten yapamıyorum iyileşemeyeceğim düşüncesine kapılıyor. Hem kendisini hemde ailesini yoruyor. Daha bir sürü sebep sayabiliriz. Evde seans aldığınız zaman evde fizyoterapist sadece sizinle ilgilenir ve bütün dikkatini size odaklar. Siz aklınıza takılan bütün konuları rahatlıkla sorup anında öğrenebilirsiniz. Bu sayede daha etkili bir seans alırsınız. Devamında biraz önce saydığımız olumsuz sebeplerin olumlu yönleri meydana çıkar.

DİĞER FARKLAR

  • Manuel(el) tedavi gereken durumlarda fizyoterapist daha fazla ve daha etkili uygulayacaktır.
  • Hasta evden hastaneye giderken zamandan tasarruf edecektir.
  • Hasta evden hastaneye giderken yorulacağı için seansın verimini düşürecektir.
  • Maddi yönden evde seans almak hastanede almaktan ekstra giderleri saydığımız zaman fazla bir fark bulunmamaktadır.

Haftada kaç seans fizik tedavi almamız lazım ?  Kaç ay fizik tedavi almamız lazım ?

Bu hususta fizyoterapist hasta değerlendirmesi yapar uygun olan fizik tedavi seans sayısını söyler ve hastaya göre değişkenlik göstermektedir. Ama şöyle bir gerçek var uygun görülen fizik tedavi seans sayısını maddi olarak karşılayamayan ailelerde olacaktır. Bu durumda bizim en çok tercih ettiğimiz yöntem hasta yakınlarını fizik tedavi yönünde eğitmek. Her seansta yapılabilecek tehlikeli olmayan fizik tedavi hareketlerini öğretiyoruz. Günlük ve haftalık fizik tedavi seans hedefleri koyup fizik tedavi programı oluşturuyoruz. Iyileşme süresi hastalığa bağlı olarak değişmekle beraber hastanın ve hasta yakınlarının fizik tedaviye gösterdikleri özene bağlı olarak uzamaktadır veya kısalmaktadır. Böyle durumlarda fizik tedaviye devam ederken ufak hedefler koyup ona ulaşmayı hedeflemek hasta için uzun vadede devamlılık getirir ve fizik tedaviden sıkılmaz. Örnek verecek olursak felçli bir hasta yürüyemiyorsa ilk hedef ayakta desdeksiz durmak olacaktır. Desdeksiz durmayı yaptığı zaman desdekli adım atma ve devamında desdeksiz adım atma. Böylelikle hasta ulaştığı her küçük hedefte yeni bir hedef koyacak ve yeni bir başlangıç yapacak. Her yani başlangıç onu heyecanlandıracak ve her ulaştığı hedef onu ateşleyecektir.

Hastamız kaç seansta iyileşir ?

Hasta iyileşmesi hastaya ve hastalık şiddetine göre değişmektedir. Yaşı, cinsiyeti, daha önce geçirdiği rahatsızlıklar vb; Bununla beraber hasta ve hasta yakınlarının motivasyonu çok önemlidir. Her hastaya göre faklılık gösterir. Bunu fizyoterapistiniz veya doktorunuzla konuşabilirseniz öğrenebilirsiniz.

Seans ücreti ne kadardır?

İlden ile ve uygulanan yöntemlere göre değişmektedir.

Müşterilerimiz ne düşünüyor?

HEMEN ARA